Beoordeeld door Skiresort.be, 's werelds grootste testportaal van skigebieden.
Zo wordt er beoordeeld
Horecagelegenheden (skihutten, restaurants, pauzeren in het skigebied) Alagna Valsesia/Gressoney-La-Trinité/Champoluc/Frachey (Monterosa Ski)
Het aanbod aan berghutten en piste-restaurants is uitgebreid en varieert van grotere zelfbedieningsrestaurants tot omgebouwde oude almhutten. De nadruk ligt bijna overal op regionale gerechten en sommige chef-koks streven zeker naar een hoge culinaire standaard. Dit zet zich voort in de talrijke restaurants in de dalplaatsen. Wie graag goed eet, is vooral in het Val di Gressoney aan het juiste adres.
36 bergrestaurants & skihutten
Berghuttentip
Lo Retsignon
Dalstation stoeltjeslift Alpe Mandria in Ciarcerio
Naast standaardgerechten zoals worstjes en hamburgers (waarbij de kok bij het bestellen soms wat beledigd reageert), krijg je hier specialiteiten zoals Lardo e castagne (flinterdun gesneden vette spek met een heerlijk aroma, daarbij in honing ingelegde kastanjes) of diverse polentavarianten.
Baita Ristorante Morgenrot
Bedemie, aan de dalafdaling naar Gressoney
Gezellige berghut met groot zonneterras, waar je ook kunt dineren; het vervoer naar het dal gebeurt daarna per pistenbully. Tot de specialiteiten behoren met rundvlees, “Robiola“, savooiekool en Bagna Cauda gevulde deegkussentjes, evenals de voor het Val di Gressoney typische Chnéfléné (Spätzle) met Bleu d’Aoste (kaas). De in bier gestoofde kalfswang is een bijzondere huttenmaaltijd.
Alpenhütte del Lys
Op de afdaling van de Passo Salati naar Gabiet
Zeer knusse kleine berghut met originele meubels, die door de huttenwaard zelf zijn ontworpen, evenals de grappige houten sculpturen. Er worden pasta en polenta geserveerd. Ook soepen, salade en steak evenals huisgemaakte desserts zijn hier verkrijgbaar. Vanaf het terras heb je een mooi uitzicht op het funpark.
Fout ontdekt? Dan kunt u deze hier melden

