Beoordeeld door Skiresort.be, 's werelds grootste testportaal van skigebieden.
Zo wordt er beoordeeld
Horecagelegenheden (skihutten, restaurants, pauzeren in het skigebied) Alta Badia
Het skigebied Alta Badia heeft zich de afgelopen jaren gevestigd als het paradijs voor fijnproevers. "Skiën met Genuss-Slope Food" is het motto in Alta Badia en daarom zijn er veel goede restaurants verspreid over het hoogplateau. De meeste eetgelegenheden bieden een uitstekende keuken en gezellige bars. 14 berghutten in Alta Badia serveren een speciaal gourmetgerecht, gebaseerd op typische Zuid-Tiroolse producten: eenvoudig, authentiek en toch van hoge culinaire kwaliteit. De recepten zijn gecreëerd door de sterrenchefs van Alta Badia samen met topkoks uit Italië en Europa. Daarnaast zijn er in Alta Badia nog drie sterrenrestaurants.
43 bergrestaurants & skihutten
Horecagelegenhedentip
Ütia Pradat
Bij het bergstation van de Col Pradat gondelbaan op 2038 m
De Ütia Pradat bij de Col Pradat in Colfosco/Kolfuschg biedt een perfect uitzicht op het Mittagstal. Er is een zelfbedieningsgedeelte en een bediend gedeelte. Hier worden eersteklas gerechten met verfijnde wijnen geserveerd. De bar biedt lekkernijen met champagne. Het is ook mogelijk om in de hut te overnachten.
Las Vegas Lodge
Op de Piz Sorega op 2017 m
De Las Vegas Lodge is een gezellige skihut en een stijlvol restaurant met uitstekende keuken. Daarnaast is er een ruime keuze aan wijnen en een groot zonneterras. Ook zijn er overnachtingsmogelijkheden beschikbaar.
Ütia Bamby
Bij de Bamby afdaling op 1850 m
De hut is ingericht in een rustieke stijl en beschikt over een terras waar je ’s middags van de zon kunt genieten. De specialiteit van het huis is biologisch vlees van de eigen boerderij. Geitenkaas, ingelegde groenten en Zuid-Tiroolse spek maken het aanbod compleet.
Club Moritzino
Bij het bergstation van de Piz la Ila op 2077 m
Mondain, elegant en extravagant. Club Moritzino biedt een uitstekende keuken en is het trefpunt van de society. Je vindt er lekkernijen uit de Zuid-Tiroolse en mediterrane keuken. De wijnselectie en de visgerechten zijn zeer exclusief. In de vroege namiddag begint men al met après-ski.
Ütia Punta Trieste
Bij het bergstation van de zeszitstoeltjeslift Pralongià op 2028 m
De gezellige berghut is een populaire gourmetstop voor skiërs. Op het grote terras of in de Ladinische Stuben kun je genieten van typische lokale gerechten met een goed glas wijn. Daarnaast trekt de Vinotecca met verfijnde wijnen.
Berghuttentip
Capanna Nera
De hut ligt aan de skipiste Pralongià op 1780 m
Gezellige berghut met typische Zuid-Tiroolse specialiteiten op een zonnige locatie. Om op te warmen mag je de "Negermilch" niet missen.
Rifugio La Crusc-Santa Croce/Hl. Kreuz
Ongeveer 100 m boven het bergstation La Crusc op 2045 m
Een van de mooiste uitkijkpunten in Alta Badia is het Rifugio Santa Croce/Hl. Kreuz. Een historische bedevaartskerk en een nostalgisch gasthuis maken het aanbod op 2045 meter hoogte compleet. Er worden traditionele gerechten geserveerd, zoals gerstesoep, knödel, kaiserschmarrn en pasta.
Jimmi Hütte
Bij het bergstation van de gondelbaan Frara nabij de Grödnerjoch op 2222 m
De Jimmy Hütte biedt smakelijke gerechten voor de fijnproever en een goede selectie wijnen. Je kunt je laten verwennen in de gezellige stube of op het panoramische zonneterras met uitzicht op de Sellastock. De hut is lid van "Skifahren mit Genuss" in Alta Badia.
Ütia Malga Saraghes
Bij de dalafdaling naar San Cassiano op 1837 m
De gezellige Saraghes-Hütte biedt een verzorgde keuken met bediening en een knus zonneterras met bar. Voor de kinderen is de eigen speeltuin een hoogtepunt.
Fout ontdekt? Dan kunt u deze hier melden

